Citate despre Conducere


De dragul unei decizii, luată deja de conducere, statul a cheltuit sume astronomice pentru educația informațională a populației, documentația și amenajarea sediului, unde eschenlandienii „și-au exprimat votul”. Aceasta a fost ultima dată când oamenii credeau că opiniile lor erau extrem de importante pentru Ashenland. În același timp, niciunul dintre ei nu a înțeles de ce este nevoie.

Dacă spui doar ceea ce vor să audă autoritățile, atunci nu îți vei forma niciodată propria opinie. Autoritățile se tem de cei în care nu au găsit un punct slab.

Merită să ne amintim că, de îndată ce anumite autorități sau persoane devin înafara oricărei critice, acest lucru duce automat la corupția acestei autorități sau personalități; cultul este cel mai dezvoltat într-o societate care nu este liberă, în care cetățenii consideră pe cineva ca pe o cameră a minții care nu are nevoie de critici și control.

Cu cât te ridici mai sus, cu atât trebuie să corespunzi mai mult … Ce fel de libertate există dacă nu poți alege ce mănânci, cum să te îmbraci, ce mașină să conduci – totul este programat, totul este numărat, totul este luat în calcul … Trebuie să te conformezi … Și nu dormi noaptea, întrebându-te cum să strângeți suficienți bani pentru a te menține în formă în loc să trăiești din plăcere …

Fură un măr și ești hoț. Fură regatul și tu ești regele.