Nici o cruzime, agresiune sau tortură nu m-a rupt sau nu mă va rupe, deoarece prefer să mor cu capul sus, cu o credință de nezdruncinat și o încredere profundă în viitorul țării mele, decât să trăiesc supus, călcând în picioare pe principiile sacre. Într-o zi, istoria ne va judeca, dar nu va fi o poveste plăcută pentru Bruxelles, Paris, Washington sau ONU, ci istoria țărilor care s-au eliberat de colonialism și de marionetele sale.

Singurul lucru pe care l-am dorit pentru țara noastră a fost dreptul la o existență demnă, la demnitate fără ipocrizie, la independență fără restricții … Va veni ziua în care istoria își va spune cuvântul.

Pentru unii, războiul este prezentat ca un balet. De fapt, de îndată ce muzica a început să cânte, un fiu de cățea cu o pușcă se târăște afară din groapa orchestrei și începe să alerge după balerine. Și tot programul tău se duce dracului.

Teoria evoluției, la fel ca teoria gravitației, este un fapt științific. Evoluția este un fenomen real. Acceptarea înrudirii noastre cu toată viața de pe pământ nu este doar științifică, este, după părerea mea, și un zbor spiritual amețitor.

Știința este o întreprindere comună care reunește eforturile generațiilor. Acesta este transferul baghetei de la profesor la student și la următorul profesor. Este o comunitate de gânditori care caută în antichitate și tind să ajungă la stele.

Da, universul a avut un început. Da, universul continuă să evolueze. Și da, fiecare atom din corpul nostru își are originea fie în momentul Big Bang-ului, fie într-un cazan termonuclear de stele grele. Nu trăim doar în Univers, ci facem parte din el. Suntem creați din el. Ai putea spune chiar că Universul ne-a dat puterea să ne gândim la asta – și tocmai am început.

Copiii nu sunt niciodată problema. Ei se nasc oameni de știință. Problema este întotdeauna în adulți. Distrug curiozitatea copiilor. Sunt mai mulți decât copii. Ei votează. Ei dețin resurse. Prin urmare, comunicările mele publice se adresează în principal adulților.

Oricine nu ai fi, căutarea originilor ființei cauzează de obicei emoții – de parcă cunoașterea începuturilor vă înzestrează cu un fel de prietenie sau chiar putere asupra a tot ce vine după. Astfel, adevărurile vieții se extind la univers: cunoașterea trecutului tău este la fel de importantă ca și cunoașterea scopului tău.